ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι συμμετέχοντες είναι αυτοί που ευθύνονται για τον ΝΑΤΟϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της χώρας»

ΚΚΕ: «Η Διάσκεψη του Βερολίνου ούτε έφερε ούτε θα μπορούσε να φέρει λύση»

«Η Διάσκεψη του Βερολίνου ούτε έφερε τελικά ούτε θα μπορούσε να φέρει λύση που θα εξασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα στη Λιβύη και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Άλλωστε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης είναι αυτοί που ευθύνονται για τον ΝΑΤΟϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης, για τις στρατιωτικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη και έχουν ρίξει τον λαό αυτής της χώρας στη δυστυχία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «οι "ευχές" που αποτυπώνονται στο σχέδιο απόφασης για "κατάπαυση του πυρός", "τήρηση του εμπάργκο όπλων" ή την "αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων" δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αναιρέσουν τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές, στους οποίους συμμετέχουν, τόσο ο στρατηγός Χάφταρ, όσο και ο δοτός πρωθυπουργός Σάρατζ».

Το ΚΚΕ έχει σημειώνει πως «οι πολεμικές εστίες, που δημιουργήθηκαν με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, είναι ανοιχτές πληγές που "κακοφορμίζουν" από την αναμέτρηση ανάμεσα στο ΕυρωΑτλαντικό μπλοκ, τη Ρωσία και την Κίνα». «Η "ιμπεριαλιστική ειρήνη", με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, δεν μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ειρήνη, προς όφελος του λαού της Λιβύης και των άλλων λαών της περιοχής, περιέχει το σπέρμα της όξυνσης της κατάστασης και της κλιμάκωσης του πολέμου», προσθέτει.

«Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες που περιπλέκονται με την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκο-λιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον "φαύλο κύκλο" των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.