ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός

Κοροναϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν εκείνα του SARS το 2003!

Από την πρώτη στιγμή, που απουσίαζαν στοιχεία τα οποία θα βοηθούσαν στη διεξαγωγή συμπερασμάτων, ο κορωνοϊός παρομοιάστηκε με τον ιό SARS που έλαβε τη μορφή επιδημίας, καθώς εξαπλώθηκε σε δεκάδες χώρες, το 2003.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την εκδήλωση του κορωνοϊού και οι επιστήμονες εξέφρασαν ζωηρή ανησυχία ότι η νέα επιδημία είναι πιθανόν πιο μεταδοτική από τον SARS.

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κορωνοϊό, διαπιστώνεται - σύμφωνα με το BBC - ότι τα κρούσματα της επισημίας έχουν ξεπεράσει εκείνα του SARS.

Στα 8.100 ανήλθαν, σε οκτώ μήνες, τα κρούσματα του ιού που έπληξε τον κόσμο το 2003.

Το τρομακτικό με τον κορωνοϊό είναι ότι τα κρούσματα έχουν αγγίξει τα 10.000 σε μόλις ένα μήνα.

Πάνω από 100 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός Κίνας, σε 22 χώρες.

Την ίδια στιγμή οι νεκροί ανέρχονται σε 213, όλοι στην Κίνα. Στην περίπτωση του SARS, ο ιός κόστισε τη ζωή σε 774 ανθρώπους.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα»

Οι εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ θέλουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που φτάνει στο φως της δημοσιότητας.

Βασισμένοι σε μαθηματικά μοντέλα, ειδικοί υποστηρίζουν πως πάνω από 75.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση.

Οι περισσότερες περιπτώσεις κρουσμάτων σχτίζονται με ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ουχάν.

Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, οι ασθενείς έχουν επηρεαστεί από εκείνους που γενικά έχουν ταξιδέψει στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.