ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H Ελλάδα εμπλέκεται στους βρώμικους σχεδιασμούς»

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ρίχνει στον τζόγο τις παροχές

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει έρθει. Αλλά δεν φέρνει μαζί της επιστροφή σε ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις. Δεν φέρνει μειώσεις έως και κατάργηση φόρων για την λαϊκή πλειοψηφία, εξασφάλιση δωρεάν υγείας, παιδείας, πρόνοιας για όλους. Τα ακριβώς αντίθετα συμβαίνουν, γιατί τα ακριβώς αντίθετα συμφέρουν την καπιταλιστική κερδοφορία.

Έτσι για παράδειγμα, αντί να διευρύνεται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση και η δωρεάν υγεία για όλους, η κυβέρνηση φέρνει νόμο για την οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνεστίασης της κομματικής οργάνωσης Αχαΐας, στην Πάτρα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας στον τζόγο κυριολεκτικά τις όποιες παροχές σε υγεία, πρόνοια, προστασία και ασφαλώς στην ίδια την σύνταξη».

Στη συνέχεια μίλησε για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τις οποίες χαρακτήρισε ως επικίνδυνες, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα εμπλέκεται στους βρώμικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Όσον αφορά στον αγωγό East Med, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει στρατευθεί στον στόχο των ΗΠΑ να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της ευρωπαϊκής αγοράς από την Ρωσία και αυτό πυροδότησε την υπογραφή του East Med, που από κοινού υπέγραψαν η Ελλάδα, με το Ισραήλ και την Κύπρο».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Αλήθεια πώς θα περιέγραφε κανείς την εξέλιξη με την υπογραφή του East Med όταν η Ελλάδα μέσω της υπογραφής της παίρνει θέση στην διαμάχη π.χ. του Ισραήλ με τον Λίβανο και την Παλαιστινιακή αρχή για τις ΑΟΖ στην εκεί περιοχή; Πώς θα περιέγραφε κανείς αυτές τις συμμαχίες, όταν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραβιάζονται από την Τουρκία ,η οποία δρα στην ανατολική Μεσόγειο ως ΝΑΤΟϊκή δύναμη και το ΝΑΤΟ απαντά λίγο-πολύ πως "δεν τρέχει και τίποτα" με την τουρκική προκλητικότητα ή ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο;».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.