ΚΟΣΜΟΣ

Για την επιβολή φορολογίας στους «κολοσσούς» του διαδικτύου

Λε Μερ: «Γαλλία-ΗΠΑ κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο για τον ψηφιακό φόρο»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, διαβεβαίωσε, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν, ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον κατέληξαν σε «κοινό πλαίσιο» αναφορικά με το γαλλικό σχέδιο επιβολής φόρου στους κολοσσούς του διαδικτύου, πρόταση που έβρισκε αντίθετες τις ΗΠΑ.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να αναβάλει την καταβολή του ψηφιακού φόρου για τον Δεκέμβριο του 2020» και «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναστείλουν τις κυρώσεις» που απειλούσαν ότι θα επιβάλουν στα γαλλικά προϊόντα, είπε ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.

«Η Γαλλία δεν θα δεχτεί ούτε να ακυρώσει ούτε να αναστείλει τον φόρο αυτόν εφόσον δεν υπάρξει μια διεθνής λύση. Απομένει να συμφωνήσουμε σε μια κοινή βάση εργασίας με τις ΗΠΑ ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τόσο για τον διεθνή φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες, όσο και για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου στις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Λε Μερ.

Ο Λε Μερ διεμήνυσε, επίσης, ότι θα ξανασυναντηθεί με τον Μνούτσιν για να συζητήσουν αυτό το «ουδόλως αμελητέο» θέμα.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη είναι «ενωμένη όσο ποτέ» στο θέμα αυτό, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι «παίζει μόνος του», την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες προωθούν δικά τους σχέδια για την επιβολή ψηφιακού φόρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.