ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαύρες φακές

Μία εξαιρετική συνταγή για μαύρες φακές.

Υλικά

  • 1 κούπα μαύρες φακές
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κούπα τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼ κούπας κόλιανδρο
  • 1-2 κ.σ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάϊμ
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές μαζί με αρκετό κρύο νερό. Αφήστε τις φακές να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον νερό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Όταν ετοιμαστούν σουρώστε τες και αφήστε τες στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη τοποθετήστε όλα τα υλικά, μαζί με τις φακές, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.

Μπορείτε να σερβίρετε τις μαύρες φακές είτε ως συνοδευτικό φαγητού ή σαλάτα, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φακές για γέμιση σε tortilla ή σε ένα μαρουλόφυλλο.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.