ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Μαξίμου: « Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε 718 λέξεις για να πει "ΝΑΙ''»

Το διάγγελμα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την καυστική αντίδραση κυβερνητικών κύκλων. Αυτοί ήταν που αναρωτήθηκαν πόσες λέξεις χρειάζεται κάποιος για να ξεστομίσει ένα «ναι». Η απάντηση είναι: 718 λέξεις.

Τόσες χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να επιβεβαιώσει τη σύμπλευση του με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. «Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση δεν του ήταν εύκολη. Γνωρίζουμε επίσης ότι στη διαδρομή του πάντα συνόδευε τις πολιτικές του πιρουέτες με δηλώσεις υψηλών ντεσιμπέλ. Κρατάμε το γεγονός ότι η ευρεία πλειοψηφία στην οποία αποσκοπούσε η συναινετική πρόταση του Πρωθυπουργού, σχηματίζεται στη Βουλή κι αυτό είναι απολύτως θετικό για τη δημοκρατία μας. Τα υπόλοιπα απευθύνονται στο κομματικό στελεχικό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας αφορούν».

Τέλος, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη την φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας. Με τη φράση «εγώ Μητσοτάκης δεν θα γίνω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπύκνωσε πριν από λίγο την απόφασή του κόμματός του να συναινέσει στην εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου. Σε αυτήν ανταπάντησαν: «Θα συμφωνήσουμε πάντως σε μια και μόνη διαπίστωση του κ.Τσίπρα: ότι Μητσοτάκης δεν θα γίνει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.