ΚΟΣΜΟΣ

Με... βασιλική έγκριση

Megxit: H Ελισάβετ έδωσε το... «ΟΚ» για να φύγουν από το παλάτι Χάρι και Μέγκαν

Η κρίσιμη ώρα έφτασε και η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε. Παρά την ενόχλησή της για την απόφαση του εγγονού της εμφανίστηκε, από το «Long Library», όπου διεξήχθη η βασιλική σύνοδος, υποστηρικτική σχετικά με το «Megxit» .

Σε ανακοίνωσή της, συγκεκριμένα, η βασίλισσα τονίζει ότι θα προτιμούσε μεν οι Χάρι και Μέγκαν να παρέμεναν στο παλάτι, αντιλαμβάνεται όμως την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Παράλληλα, η Ελισάβετ ξεκαθαρίζει ότι οι Σάσεξ θα είναι ακόμη μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τους τίτλους που τους αναλογούν, γεγονός που από την αρχή επιδίωκε ο Χάρι καθώς θα του εξασφαλίσει μια πιο άνετη, από πλευράς κερδών, ζωή στον Καναδά.

Ο πρίγκιπας Χάρι αντιμετώπισε νωρίτερα την ενοχλημένη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, με τον οποίο έχουν υπάρξει σοβαρές προστριβές.

Στο Σάντριγκχαμ, εν μέσω τετατέμου κλίματος, καθορίστηκε η φύση του περιβόητου Megxit, του μέλλοντος δηλαδή των Σάσεξ, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Τι επεδίωκε, όμως, στην κρίσιμη, για το παλάτι, Σύνοδο ο «ατίθασος, όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωης, Χάρι;

Επιθυμεί η βασιλική οικογένειά του να του παραχωρήσει το δικαίωμα να διατηρήσει τους βασιλικούς τίτλους ενώ θα διαμένει στον Καναδά, στη χώρα όπου θα χρησιμοποιήσει το δημοφιλές «brand Sussex» για να εξασφαλίσει την οικονομική του ανεξαρτησία.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε το πρωί στις 11.20, τοπική ώρα, με ένα Range Rover Evoque στο Σάντριγχαμ, ενώ ο αδερφός του Ουίλιαμ 15 λεπτά πριν από τη συνάντηση, στις 13:45.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.