ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην ανανέωση η Φώφη...

«Νέα σελίδα» για το Κίνημα Αλλαγής η Συνδιάσκεψη του Μαρτίου

Μία νέα σελίδα για το κόμμα της επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, με τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου. Και αυτό θα φανεί μεταξύ άλλων στην ανανέωση, που θα συνεχιστεί, καθώς θεωρείται ‘κερδισμένο προσωπικό στοίχημα’ της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό βεβαίως, ενδέχεται να επισύρει κάποιες... δυσαρέσκειες, αφού η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει καθόλου πρόθυμη να συμπεριλάβει στις στοχεύσεις της πρώην στελέχη του χώρου, όσο επιτυχημένα και αν θεωρούνται, κυρίως δε, όσα εξ αυτών ‘φλέρταραν’ ανοιχτά με τη ΝΔ, πολλώ δε μάλλον όσα ‘χειροκρότησαν’ το ‘άνοιγμα’ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και για διαφορετικούς λόγους συνήθως, έμειναν εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Η νέα δεκαετία απαιτεί νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα και σταθερές αξίες. Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε στη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου». Για αυτό και έκανε λόγο για ένα όραμα που αφορά στην νέα κεντροαριστερά που θα συγχρονίζεται με τις εξελίξεις του 2030, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της νέας γενιάς, με ενίσχυση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, των θεσμών, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας, με πολιτικές που εγγυώνται τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ο.κ.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι δεν χωράνε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποστασιοποιήθηκαν και ‘φλέρταραν’ με την πιθανότητα αξιοποίησής τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό, ακόμα και την …Προεδρία της Δημοκρατίας. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά, δείχνει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στις σχέσεις με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι στο μέλλον θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει όσο γίνεται τις σχέσεις της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (σ.σ. το όνομα πάντως του οποίου, επίσης ‘έπαιξε’ για την Προεδρία της Δημοκρατίας). Σε χαμηλότερο επίπεδο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα επιδιώξει να προχωρήσει με νέα ομάδα στελεχών γύρω της, όπως έδειξε και από την επιλογή των επικεφαλής των Τομέων του κόμματος και των αναπληρωτών τους. Θεωρεί εξάλλου, ότι η ανανέωση της ‘βγήκε’ τόσο στο πρόσωπο του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, όσο του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και άλλων νέων προσώπων, από τον Στέφανο Παραστατίδη και τον Κυριάκο Κυριάκο, ως τον Απόστολο Σπυρόπουλο, τον Γιάννη Δάλμα και πολλά ακόμα νέα στελέχη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μακάρι το Κίνημα Αλλαγής να ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά του στο μέλλον.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.