MEDIA

Δείτε το βίντεο

Ο «ελληνικός Τιτανικός», το ναυάγιο του πλοίου «Χειμάρρα», στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της «Μηχανής του Χρόνου»

Την υπόθεση του πλοίου «Χειμάρρα», το οποίο βυθίστηκε τον Ιανουάριο του 1947 στον Νότιο Ευβοϊκό, παρασέρνοντας μαζί του 368 ανθρώπους και μένοντας στην ιστορία ως το πιο πολύνεκρο ελληνικό ναυάγιο του 20ού αιώνα, ερευνά ο Χρίστος Βασιλόπουλος στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» (Δευτέρα 27/1, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Το ατμόπλοιο «Χειμάρρα», ο «ελληνικός Τιτανικός» όπως χαρακτηρίστηκε, βυθίστηκε σε μία περίοδο που ο εμφύλιος βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, αλλά και της έντονης διαφωνίας μεταξύ λιμενικού, πραγματογνωμόνων και επιβατών για τα αίτια της βύθισης του πλοίου, η υπόθεση μετατράπηκε σε δικαστικό θρίλερ. Ο Χρίστος Βασιλόπουλος ρίχνει φως στις θεωρίες συνωμοσίας της εποχής που κέρδιζαν έδαφος, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν στρατιώτες, αλλά και πολιτικοί κρατούμενοι που οδηγούνταν στην εξορία.

Μέσα από μαρτυρίες ναυαγών που διασώθηκαν, επίσημα έγγραφα αρχείου, αλλά και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα, η δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής καταγράφει όλο το χρονικό της βύθισης του πλοίου και παρουσιάζει την επικρατούσα αιτία της τραγωδίας, που σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των αρχών, ήταν η πρόσκρουση στις βραχονησίδες Βερδούγια.

Τέλος, η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ψαράδων στα Νέα Στύρα, οι οποίοι κατάφεραν να σώσουν πολλούς ναυαγούς μεταφέροντας τους με τα καΐκια τους στη στεριά .

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00. Όλα τα επεισόδια της εκπομπής, μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, είναι διαθέσιμα για δωρεάν, on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.