ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου απορρίπτει την ιδέα του υπουργού Οικονομικών περί ενός "φόρου αμαρτιών"

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέρριψε τον επονομαζόμενο «φόρο αμαρτιών» σε προϊόντα όπως μπίρες, τσιγάρα και τρόφιμα με ζάχαρη, μια ιδέα που διατύπωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Πάουλο Γκουέντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Πάουλο Γκουέντες, συγγνώμη, είσαι υπουργός μου. Τάσσομαι στο πλευρό σου κατά 99%, όμως δεν θα υπάρξει καμία φορολογική αύξηση στην μπίρα, όχι» είπε ο Μπολσονάρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, μετά την άφιξή του στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι.

«Δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να αυξήσουμε το φορολογικό βάρος στη Βραζιλία. Όλοι καταναλώνουμε ζάχαρη καθημερινά, δεν μπορούμε να το αυξήσουμε», συμπλήρωσε.

Η ιδέα ενός «φόρου αμαρτιών» παραπέμπει σε ένα μέτρο που ελήφθη προσφάτως στη Βρετανία και εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο σε προϊόντα με υψηλά ποσοστά αλατιού, ζάχαρης και λιπαρών, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο αντιπρόεδρος Χάμιλτον Μουράο επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαμάχη μεταξύ του Μπολσονάρου και του Γκουέντες, σημειώνοντας πως είναι φυσιολογικό οι υπουργοί να διατυπώνουν ιδέες, όμως οι οικονομικές αποφάσεις εναπόκεινται στον πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.