ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Με αφετηρία το Σύνταγμα και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ύστερα από κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις», με αφορμή τη σημερινή ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ την ομιλία εκ μέρους των διοργανωτών την έκανε η Γιώτα Ταβουλάρη. Στη συγκέντρωση βρέθηκε, βγαίνοντας από το κτίριο της Βουλής και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία Παλαιστίνιων που διαμαρτύρονταν για σχέδιο HΠA - Iσραήλ.

Φτάνοντας στην πρεσβεία οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια σημαία των ΗΠΑ και φώναξαν συνθήματα όπως «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Δε θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία - Έξω τώρα η λυκοσυμμαχία».

Στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργάνωσαν Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Συνδικάτα , Σύλλογοι Εργαζομένων του Δημοσίου, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων και Φορείς στην Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.