ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Σκουρλέτης

«Ορατή η προοπτική συγκρότησης μιας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας με την απλή αναλογική»

Τις δυνατότητες που προσφέρει η απλή αναλογική για μια «προοδευτική διακυβέρνηση», καθώς επιτρέπει την αποτύπωση των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών, επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χθες στη Ζάκυνθο. «Έρχονται τώρα και μιλούν για ένα νέο εκλογικό νόμο, να μην αφήσουν να εφαρμοστεί η ψηφισμένη απλή αναλογική και μάλιστα μιλούν έως και για διπλές εκλογές με ήξεις αφήξεις», ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «αποθέωση του τακτικισμού εις βάρος της Δημοκρατίας». Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση δε δεν θα συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για αλλαγή του νόμου. «Και τότε θα είναι ορατή η προοπτική συγκρότησης μιας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας, μιας προοδευτικής κυβέρνησης σε μια διαφορετική πολιτική κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, «που μας δείχνουν μια διαφορετική προοπτική», σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, όμως, εδώ, σε αυτό που ονομάζουμε κεντροαριστερό χώρο, από τη μεριά του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητή η δυνατότητα συμφωνίας των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ενός αντίστοιχου προγράμματος διακυβέρνησης».

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης και υποστήριξε ότι «μπορούμε να βγούμε και να πούμε στον κόσμο, όχι αυτάρεσκα, αλλά με πραγματικά επιχειρήματα και με πολιτική αυτοπεποίθηση, ότι ναι, συγκρίνοντας αυτό το πρώτο εξάμηνο η δική μας κυβέρνηση ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς». «Γιατί παρέλαβε μια χώρα, όχι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά σε τροχιά χρεοκοπίας και βάζοντας ως προτεραιότητα την απάντηση στα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης, κατόρθωσε να κλείσει τον κύκλο των μνημονίων», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.