ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα σενάρια του τραγικού δυστυχήματος - Ποιοι ήταν οι άλλοι επιβαίνοντες

Παγκόσμιο ΣΟΚ για το θάνατο του Κόμπι: Νεκρή και η 13χρονη κόρη του...

Παγκόσμιο σοκ και ανείπωτη θλίψη, όχι μόνο στον παγκόσμιο αθλητισμό, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει προκαλέσει η τραγική είδηση του θανάτου του θρύλου του NBA, του τεράστιου Κόμπι Μπράιαντ, έπειτα από συντριβή του ιδιωτικού του ελικοπτέρου, στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια, κατά την οποία δυστυχώς έχασε τη ζωή της και μία από τις κόρες του «Black Mamba», παρά το ότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στην μοιραία πτήση δεν επέβαιναν άλλα μέλη της οικογένειάς του...

Νεκροί 9 άνθρωποι, μεταξύ αυτών η 13χρονη κόρη του

Ο πρώην αστέρας των Λέικερς, σκοτώθηκε έπειτα από πτώση του ιδιωτικού του ελικοπτέρου, μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα, στο οποίο δυστυχώς βρισκόταν και η 13χρονη κόρη του, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Η γυναίκα του Βανέσα Μπράιαντ δεν ήταν στο ελικόπτερο, ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ταυτότητα του υπόλοιπου πληρώματος. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μόλις 41 ετών...

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε επιβαίνοντες, οι νεκροί τελικά από την μοιραία πτήση είναι εννέα. Αυτό επιβεβαίωσε ο σερίφης της περιοχής όπου έγινε το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ποιοι άλλοι ήταν μέσα, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον βετεράνο άσο του NBA Κόμπι Μπράιαντ συμπεριλαμβάνεται και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα... Μάλιστα, όπως αναφέρει το TMZ Sports, το μοιραίο ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκαταστάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση!

Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα - Η ομίχλη στοίχισε

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν από τη στιγμή της πτώσης, η μηχανή του ελικοπτέρου ακουγόταν σαν να διαλύεται, ενώ είναι ακόμα άγνωστο από ποιο σημείο απογειώθηκε το ελικόπτερο.

Η έντονη ομίχλη πιθανολογείται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ.

Η συντριβή του ελικοπτέρου στοίχισε τη ζωή στον αστέρα του NBA και ακόμη 8 άτομα, μεταξύ των οποίων η 13χρονη κόρη του.

Οπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή Καλαμπάσας όπου έπεσε το ελικόπτερο, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Οι αρχές ακόμη συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ επίσημα δεν αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, καθώς περιμένουν την αναγνώρισή τους. Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως εκτός του Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάννα, στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ένας προπονητής του μπέιζμπολ, με την γυναίκα του και την κόρη του, που ήταν συναθλήτρια της Τζιάννα στην ακαδημία μπάσκετ του Κόμπι Μπράιαντ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε μετά τις 9 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν και στις 10 έπεσε σε λόφο στη περιοχή Καλαμπάσας. Μάρτυρες ανέφεραν πως το είδαν να πετάει σε χαμηλό ύψος, καθώς και να στροβιλίζει, πριν προσκρούσει στο έδαφος και ακολουθήσει έκρηξη.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Οι ελεγκτές εναέριου χώρου, όπως αναφέρει το AP, είχαν προειδοποιήσει για την χαμηλή ορατότητα στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76. Ειδοποίησαν τον πιλότο να αλλάξει διαδρομή και να πετάξει βορειοδυτικά και στις 9:40 το ελικόπτερο αναγκάστηκε να γυρίσει και πάλι στα νοτιοανατολικά, ανεβαίνοντας στα 2,000 πόδια. Μετά, έπεσε στον λόφο, σε περίπου 1.400 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ραντάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ελικόπτερο πετούσε με περίπου 184 μίλια όταν προσέκρουσε στο έδαφος, όπου η πτώση του γινόταν με 4.000 πόδια ανά λεπτό, όπως αναφέρει το Flightradar24.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ελάχιστα μετά το δυστύχημα, ο Σερίφης του Λος Αντζελες απαγόρευσε στα ελικόπτερα να πετούν λόγω της κακής ορατότητας, αλλά το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη συμβεί.

Ερευνούν το ιστορικό του πιλότου- Tα σενάρια του δυστυχήματος

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το δυστύχημα οφείλεται μόνο στις κακές καιρικές συνθήκες ή και σε ανθρώπινο ή μηχανικό λάθος, οι αρχές άρχισαν να ερευνούν ήδη το ιστορικό του πιλότου του ελικοπτέρου. Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, γίνεται έρευνα ήδη και για τον πιλότο, αλλά και για το ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου, αλλά και όλα τα αρχεία που αφορούν τον ιδιοκτήτη (Μπράιαντ).

Ειδικός πτήσεων και δικηγόρος, ο Τζάστιν Γκριν, ανέφερε πως οι καιρικές συνθήκες ήταν κρίσιμες για το δυστύχημα, καθώς θεωρεί πως ο πιλότος μπορεί να αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη και να συμβεί το μοιραίο. Τόνισε επίσης πως πιλότοι του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, θα μπορούσαν να πετάξουν και χωρίς να βασίζονται σε οπτικές ενδείξεις.

Ενας πρώην πιλότος του Κόμπι Μπράιαντ, ο Κερτ Ντιτς, ανέφερε πως θεωρεί εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανική βλάβη και θεωρεί πως πιθανότατα έπαιξε ρόλο η ομίχλη.

«Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε και συμπλήρωσε πως το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Κόμπι Μπράιαντ, θεωρείται από τα κορυφαία του είδους του και απολύτως ασφαλές. «Πιστεύω πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω της ομίχλης», πρόσθεσε.

Ποιοι επέβαιναν στο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ

Οπως έγινε γνωστό, εκτός του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του, Τζιάννα και του πιλότου, στο αεροπλάνο βρίσκονταν και μία ακόμη οικογένεια, μεταξύ των 9, συνολικά, θυμάτων. Μαζί του ήταν στο ελικόπτερο ο προπονητής μπέιζμπολ του κολεγίου Orange Coast, Τζον Αλτομπέλι, μαζί με την σύζυγό του, Κέρι και την κόρη τους, Αλίσα, η οποία έκανε προπονήσεις μαζί με την κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, στην ακαδημία μπάσκετ που άνοιξε στην Καλιφόρνια.

Τον θάνατο των τριών προσώπων επιβεβαίωσε το κολέγιο, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, ποιοι άλλοι βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο ελικόπτερο.

Μάρτυρας του δυστυχήματος: Το ακούγαμε, αλλά δεν το βλέπαμε λόγω ομίχλης

Σύμφωνα με μία άλλη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής Καλαμπάσας, η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που δεν μπορούσε κανείς να διακρίνει το ελικόπτερο. Οπως είπε ο Κόλιν Στορμ, κάτοικος στην περιοχή, άκουσε έναν θόρυβο από ένα ελικόπτερο που πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, επιβεβαιώνοντας και άλλους μάρτυρες.

«Είχε πυκνή ομίχλη και δεν μπορούσαμε να το δούμε. Το ακούσαμε να στροβιλίζει και μετά ακούστηκε ένα «μπουμ». Μετά που καθάρισε λίγο η ομίχλη, είδα από το σπίτι μου τον καπνό να βγαίνει από το ελικόπτερο», είπε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.