ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για όρους ανάκτησης υπεροχής έναντι της Τουρκίας έκανε λόγο ο ΥΠΕΘΑ

Παναγιωτόπουλος: «Σύντομα η έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα F-35»

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς για την αγορά μίας μοίρας αεροσκαφών F-35, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι «με τον εκσυγχρονισμό των F-16, την υποστήριξη των Mirage και την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης των F-35 πραγματικά θα μπορούμε πλέον να μιλάμε ακόμα και για όρους ανάκτησης υπεροχής έναντι της Τουρκίας».

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι «δεν είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος Τραμπ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τις συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε: «Διαμηνύσαμε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι υπάρχουν όρια. Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική πλευρά τότε θα φτάσουμε μέχρι και τη δυναμική απάντηση».

Τέλος, για τις επαφές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της ελληνικής αντιπροσωπείας με σημαίνοντα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι έγιναν δύο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις, ιδίως όσον αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία συμμετέχουν πολύ «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.