ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης κατά των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αντιστοιχούν στα επίδικα του παρόντος»

Δριμεία επίθεση στον τρόπο λειτουργίας των τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε συνέντευξή του στο news247 ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει εδώ και καιρό σε κάποια τάση καθώς υποστηρίζει, όπως λέει, την ανάγκη ενωτικής ανασύνθεσης του όλου ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Προσθέτει, επίσης, ότι τα όποια νέα ρεύματα ιδεών και προτάσεων προκύψουν θα πρέπει να προέλθουν από ιδέες για το μέλλον και όχι με βάση την προέλευση ή τους μηχανισμούς γύρω από πρόσωπα. «Οι σημερινές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η νέα τάση με πρωτοβουλία ορισμένων Πασοκογενών, δεν αντιστοιχούν εδώ και καιρό στα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος. Πολύ περισσότερο, όταν συχνά λειτουργούν όχι ως ρεύματα ιδεών, αλλά ως εσωκομματικοί μηχανισμοί. Η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο όσων έρχονται να ενταχθούν, δεν ανήκουν σε αυτές τις τάσεις. Προσωπικά, δεν μετέχω εδώ και καιρό σε καμία τάση.

Υποστηρίζω την ανάγκη ενωτικής ανασύνθεσης του όλου ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τις νέες συλλογικές προκλήσεις, μακριά από λογικές μηχανισμών και αναζήτησης «εσωτερικών εχθρών». Τα όποια νέα ρεύματα ιδεών και προτάσεων προκύψουν, θα πρέπει να προέλθουν γύρω από ιδέες και προτάσεις για το μέλλον και όχι με βάση την προέλευση ή –ακόμα χειρότερα, ως μηχανισμοί γύρω από πρόσωπα, για την κατανομή ισχύος και ρόλων», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι ο ισχυρός και αδιαφιλονίκητος ηγέτης του χώρου και οφείλει να πρωτοστατήσει στην ενωτική ανασύνθεση του κόμματος. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για πρόσωπα εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουν, όπως υποστηρίζει, να εμφανίσουν τον Τσίπρα ως επικεφαλής μιας πλευράς του κόμματος. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης του «όλου» και όχι ο επικεφαλής μιας πλευράς του κόμματος, όπως ίσως θα ήθελαν και επιδιώκουν να τον εμφανίσουν ορισμένοι «τασάρχες», για να προωθήσουν δικές τους σκοπιμότητες. Έχει τη δύναμη και την ιστορική, θεσμική και πολιτική ευθύνη να επενδύσει στη συλλογικότητα, τη σύνθεση απόψεων και την καθολική συσπείρωση. Μόνον έτσι θα Έχει ανταποκριθούμε στην εντολή του 32% που ζητά από εμάς πιο δυνατή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, εξωστρέφεια και προετοιμασία μιας προοδευτικής εναλλακτικής, για τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν υπάρχουν πλέον μέσα στο κόμμα σοβαρές διαφορές στρατηγικής, γι’ αυτό και δεν με φοβίζει ο διάλογος και οι διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω στη δύναμη της δημοκρατίας και της σύνθεσης των απόψεων. Γι’ αυτό και προσβλέπω σε ένα ουσιαστικό, γόνιμο και συσπειρωτικό συνέδριο τον Μάιο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να υπάρξει σαφής δήλωση στήριξης των ελληνικών θέσεων και του διεθνούς δικαίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.