Neo

Ποιοι νοσταλγούν τον Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ;

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκ των πραγμάτων υψώσει τους τόνους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιώργος Κατρούγκαλος, γνωρίζει βαθιά το χαρτοφυλάκιό του, ορισμένοι στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την νοσταλγία τους για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και «αρχιτέκτονα» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η σχετική συζήτηση αναδύθηκε εκ νέου με αφορμή μία χθεσινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, που ως γνωστόν μιλάει για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε ένα μακροσκελές κείμενό του για το τι πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, έγραψε τα εξής για τα «εθνικά» (sic). «Γραμμή Κοτζιά: Τήρηση συμφωνίας Πρεσπών, σχέσεις με όλους, με Τουρκία μόνη διαφορά η υφαλοκρηπίδα, κοινή γραμμή με Κύπρο για απομάκρυνση στρατού Κατοχής, ενίσχυση αξιόμαχου ενόπλων δυνάμεων, προώθηση του αγωγού με Αίγυπτο-Κύπρο-Ισραήλ-Ιταλία, σαφείς κόκκινες γραμμές προς Τουρκία!».

Ο Neo, λοιπόν, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρκετοί εντός Κουμουνδούρου θα ήθελαν στις τάξεις τους τον Νίκο Κοτζιά, που ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι «βαρύ χαρτί». Ωστόσο, τις δύο πλευρές συνεχίζει να χωρίζει μία αξιοσημείωτη απόσταση, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς, που έχει αναλάβει πρωτοβουλία προσέγγισης με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, έχει διαμηνύσει σε όλους τους συνομιλητές του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι κάποιοι μπορούν να συνομιλούν ή και να συνεργάζονται μαζί του, χωρίς να έχουν προσχωρήσει σ’ αυτόν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.