Neo

Πήρε το «χαρτί» στη Βουλή

Χθες ήταν μία «θερμή» μέρα για τη Βουλή, αφού εκτυλίχθηκε μία διπλή πολιτική σύγκρουση: η πρώτη αφορούσε τον εκλογικό νόμο και η δεύτερη την ρύθμιση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με την οποία εξισώθηκαν τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων.

Η Κεραμέως επικαλείτο προς τούτο δύο έγγραφα: ένα της Κομισιόν που υποτίθεται πως καλούσε την Ελλάδα να εφαρμόσει σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και ένα του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) το οποίο «άδειαζε» την υπουργό, αφού τής υπεδείκνυε τον τρόπο εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών χωρίς να εξισωθούν τα κολέγια με τα δημόσια ΑΕΙ.

Η Κεραμέως, λοιπόν, παρά τις επίμονες οχλήσεις της αντιπολίτευσης, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της Κομισιόν, ενώ καλά-καλά δεν άφησε τους βουλευτές να τη διαβάσουν όταν εκείνοι ζήτησαν έστω να τους την παρουσιάσει. Και, ενώ όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας, το βάρος της αντιπαράθεσης σήκωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που έφερε τη Νίκη Κεραμέως στη δυσάρεστη θέση να... σφυρίξει κλέφτικα, με αποτέλεσμα η Ξενογιαννακοπούλου να την κατηγορήσει για απόκρυψη δημοσίου εγγράφου.

Μάλιστα, μετά την λήξη της θυελλώδους συνεδρίασης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προλάβαινε να δέχεται τα συγχαρητήρια συναδέλφων της, που επαίνεσαν την κοινοβουλευτική της επάρκεια και τα οξύτατα ανακλαστικά που επέδειξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.