ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Πολωνία: Εμφανίστηκε γρίπη των πτηνών σε γαλοπούλες!

Έντονη ανησυχία και συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει στη Πολωνία, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε γαλοπούλες!

Η Πολωνία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία στην Ευρώπη και οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών. Όπως αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ, τα κρούσματα αυτά θα αναγκάσουν τις πτηνοτροφικές μονάδες να σφαγιάσουν ως και 40.000 γαλοπούλες.

Ο Αντρέι Ντάνιελακ, πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων και Παραγωγών Πουλερικών της Πολωνίας, διευκρίνισε ότι πλήττονται τρεις μονάδες και κινδυνεύουν 350.000 πτηνά σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων.

«Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εφαρμόζουν διαδικασίες εξάλειψης του ιού σε αυτή την περίπτωση», ανέφεραν οι αρχές της Κομητείας Λουμπαρτόφσκι σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν. Κατά την ίδια πηγή, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε είναι το εξαιρετικά παθογενετικό H5N8, που μπορεί να απειλήσει και τον άνθρωπο.

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το πολωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν αυτοκίνητα της αστυνομίας τα οποία απέκλεισαν δρόμους στην περιοχή όπου βρίσκονται οι μονάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.