ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται το Σάββατο, ενώ στα βόρεια ορεινά θα υπάρξουν λίγα χιόνια στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά τοπικά τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από το απόγευμα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 3 και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά από το μεσημέρι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.