ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτούλης: Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στο σύστημα της εκμετάλλευσης

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τονίζει ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ «με τη στήριξη διάφορων προθύμων και με την "τεχνογνωσία" των ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, διαμόρφωσαν την εργασιακή ζούγκλα, με θύματα ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες».

Αναφέρει επίσης ότι η ΝΔ με το "νέο ασφαλιστικό" που φέρνει στη Βουλή «πήρε αυτούσιο τον νόμο Κατρούγκαλου, επιχειρεί να του μπαλώσει νομικά κενά ανακάτεψε και τα ποσοστά των περικοπών και έρχεται να δώσει τεράστιο πλήγμα στους ασφαλισμένους, να ανεβάσει τα όρια στα 67 χρόνια, να περιορίσει την κρατική εγγύηση σε ένα πολύ μικρό μέρος της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ».

Επισημαίνει ακόμα ότι η ΝΔ προχωρά την απαίτηση των μεγαλεμπόρων για πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας «βγάζοντας από το συρτάρι τον νόμο του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά τη λήξη της προστασίας της α' κατοικίας στις 30 Απριλίου, αναφέρει «ετοιμαζόμαστε για μεγάλη μάχη και το εννοούμε» και προσθέτει: «Τώρα απαιτούμε να ψηφιστεί νόμος προστασίας της κύριας κατοικίας. Πρόταση νόμου το ΚΚΕ έχει καταθέσει. Επίσης να καταργηθεί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε τις κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρει ότι «η ένταση της καταστολής είναι και μια ομολογία» καθώς «πίσω από τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για "ανάπτυξη για όλους" βρίσκονται η εκτεταμένη ανεργία, η δουλειά-λάστιχο, οι καθηλωμένοι μισθοί, η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αδιέξοδα και ανησυχία, ακόμα και για εμπλοκή της χώρας στα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή». «Αυτός είναι ο λόγος που η μία μετά την άλλη κυβέρνηση ψηφίζουν τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, παρεμβαίνουν στον τρόπο που λειτουργούν τα συνδικάτα, επιδιώκουν την κοινωνική νομιμοποίηση του χαφιεδισμού, επιχειρούν να κάνουν συνήθεια την ωμή κρατική καταστολή» σημειώνει ο Γ. Πρωτούλης, προσθέτοντας «οι εργαζόμενοι, η νεολαία, με την πάλη τους, μπορούν να αχρηστεύσουν αυτούς τους σχεδιασμούς. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των πολιτικών και συνδικαλιστικών κοινωνικών ελευθεριών».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρει ότι «δεν είναι αλήθεια ότι ο κόσμος δεν είναι ενοχλημένος, ότι δεν αντιδρά» και μιλώντας στη συνέχεια για τους πρόσφατους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος και γι αυτούς που οργανώνονται, τονίζει: «"Πραγματικότητα" δεν είναι ό,τι παίζει στα δελτία ειδήσεων».

"Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και οι λαοί δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν. Το ΚΚΕ απλώνει το χέρι κι απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης για να ανασυντάξουμε το εργατικό-λαϊκό κίνημα, για μια νέα άνοδο των αγώνων του λαού μας και κυρίως του προσανατολισμού τους.

Για να μην ξαναγίνουν οι αγώνες μας νεροκουβαλητές στον μύλο της εναλλαγής κυβερνήσεων στην ίδια εξουσία, μιας χούφτας καπιταλιστών και των ενώσεών τους, αλλά να ανοίξουν δρόμο πραγματικής αλλαγής, ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η νέα δεκαετία που ξεκίνησε μπορεί να γίνει αληθινά επαναστατική και νικηφόρα» καταλήγει στη συνέντευξη του ο Γ. Πρωτούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.