ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis

Ράικου: «Ο Παπαγγελόπουλος με τις ενέργειές του ήθελε κατάλυση της Δημοκρατίας»

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η κυρία Ελένη Ράικου κατά την έναρξη της τρίτης κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι πίσω απο τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου υπάρχει κίνητρο. «Τι κίνητρο έχετε για να καταθέτετε ό,τι καταθέτετε για τον κ.Παπαγγελόπουλο;» ρώτησε χαρακτηριστικά με την κυρία Ράικου να απαντά: «κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα οτι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Πέραν αυτού η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Κώστα Καραγκούνη (ΝΔ) επανέλαβε ότι η πρόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες. Πρόσθεσε ότι όταν η ίδια αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε απο συγκεκριμένους δικαστές και ΜΜΕ. «Με τη στοχοποίηση με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων.

Ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Κ.Καραγκούνης: Μας είπατε οτι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ.Παπαγγελόπουλου που εστίασε;
Ε.Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ.Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοβάρτις. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία.
Κ.Καραγκούνης: Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι οτι ο κ.Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;
Ε.Ράικου: Σε άλλους επηρρέαζε και σε άλλους που δεν μπορουσε να επηρεάσει ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές
Κ.Καραγκούνης: Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;
Ε.Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου οτι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.
Κ.Καραγκούνης: Η επιμονή του κ.Παπαγγελοπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;
Ε.Ράικου: Η όλη ζημιά είναι οτι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ.Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία”

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κυρία Ράικου επανέλαβε τα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η σκευωρία στήθηκε με παραθεσμικές τακτικές σε μυστικές γκαρσονιέρες.

Ι. Μπούγας: Μετά την παραίτησή σας πώς είδατε την εξέλιξη της υπόθεσης Νοβάρτις;
Ε. Ράικου: Επιβεβαιώθηκα στη συνέχεια. Θέλανε να διακόψουν την έρευνα του σκανδάλου. Και αυτό συνέβη. Γνώμη μου είναι οτι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει. Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα οτι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα οτι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση. Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα μου έκανε εντύπωση. Τον κ.Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;

Ι. Μπούγας: Μιλήσατε για παρακρατικές μεθόδους...
Ε. Ράικου: Ναι, γιατί αυτά που περιγράφονται σε αυτή την υπόθεση δεν γίνονται. Το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να ληφθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.