ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Ιρανού προέδρου στον ιρανικό λαό

Ροχανί: «Μην επιτρέψουμε στον Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα του Ιράν»

Μήνυμα στον ιρανικό λαό να μην επιτρέψει να βλάψει την εθνική ενότητα, εν όψει βουλευτικών εκλογών, η προσέγγιση της «μέγιστης πίεσης» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, σε διάγγελμά τους που μεταδόθηκε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπό του.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να νικήσει και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (...) Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι (...) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή», επισήμανε ο Ροχανί.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ και σε αυτούς τους τρομοκράτες στον Λευκό Οίκο να απομονώσουν το Ιράν», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ωστόσο, το Συμβούλιο των Φρουρών, που ελέγχει όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει από τις εκλογές περίπου 9.000 από τους 14.000 που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Επίσης οι μετριοπαθείς έχουν ανακοινώσει ότι στις περισσότερες πόλεις δεν διαθέτουν υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτές οι βουλευτικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές (...) Έχω απευθύνει επιστολές στις αρμόδιες αρχές για να επιλυθεί το ζήτημα των αποκλεισμών» κάποιων υποψηφίων, εξήγησε ο Ροχανί.

«Εσείς (οι σκληροπυρηνικοί) ισχυρίζεστε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές. Εντάξει, αλλά αφήστε τις εκλογές να είναι ανταγωνιστικές», πρόσθεσε.

«Καλώ όλο το έθνος να πάει να ψηφίσει», κατέληξε ο Ιρανός πρόεδρος. «Ακόμη κι αν έχετε επικρίσεις για ζητήματα και προβλήματα, παρακαλώ ψηφίστε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.