ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πειθαρχική δίωξη και νέος κίνδυνος τιμωρίας της έδρας

Σε απολογία ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Με νέα τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Ολυμπιακός, μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κληθεί σε απολογία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το άρθρο 15 παράγραφος 4β. Σε αυτό γίνεται αναφορά και για πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τις 250.000 ευρώ. «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική πενήντα χιλιάδων ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, η δίωξη αφορά «... πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», με την παράγραφο 4β. του άρθρου 15 να προβλέπει αποκλεισμό της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, για επεισόδια που συνοδεύονται από σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας ή βιαιοπραγία κατά προσώπων.

Τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με Καλαμάτα (Κύπελλο), Άρη, Ξάνθη και Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.