ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε φιλειρηνιστές, είμαστε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη»

Συναντήθηκε με Μητσοτάκη ο Χάφταρ

Ολοκληρώθηκε η σημαντική συνάντηση του Χαλίφα Χάφταρ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Βουλή, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Προσερχόμενος στο κτίριο της Βουλής ο Χαλίφα Χάφταρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για την ειρήνη».

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλή, καθώς ο στρατάρχης Χάφταρ δεν είναι αρχηγός κράτους και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετείχε και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναχώρησε μαζί του από τη Βουλή ενημερώνοντας ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις. Πριν αποχωρήσει, ο Λίβυος στρατάρχης μπήκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής και παρατήρησε τον χώρο. Ας σημειωθεί ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έγινε στο γραφείο στη Βουλή επειδή δεν είναι επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Πριν τη συνάντηση, με τον Χαλίφα Χάφταρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της Λιβύης και τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Νωρίτερα, ο Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ήρθε αιφνιδίως χθες βράδυ στη Αθήνα, συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.