ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η άνοδος στην αγορά των ομολόγων

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των τιμών των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά τη χθεσινή επιτυχή δημοπρασία των 15ετών ομολόγων.

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στην αρχή της συνεδρίασης σε νέο ιστορικό χαμηλό 1,128%. Ωστόσο, στη συνέχεια παρατηρήθηκε μικρή διόρθωση των τιμών, με αποτέλεσμα, νωρίς το απόγευμα, το 10ετές να διαπραγματεύεται με απόδοση 1,15%.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,348%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 100 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 15ετές ομόλογο, με 20 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,18%, από 1,17% χθες, έναντι -0,38% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,56%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί και σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1.1003 δολάρια, από 1,1023 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Θετική επίπτωση είχαν στο δολάριο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στη σύσκεψη της Fed, παρόλο που δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή στην πολιτική της.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,258%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο -0,324%, στη διάρκεια των 3 μηνών στο -0,386% και στο μήνα στο -0,469%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1001 δολάρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.