ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προανακριτική Νοvartis

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Ελένης Ράικου

Συνεχίζεται σήμερα, στις 11:00, η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis» και αν τέλεσε το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Ράικου υπήρξε προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε το Μάρτιο του 2017, έπειτα από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν. Είχε, μάλιστα, δηλώσει τότε ότι αρνείται να μετατραπεί «σε Ιφιγένεια στον βωμό συμφερόντων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του Φαρμάκου».

Η κατάθεσή της στην Προανακριτική ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της, η Ελ. Ράικου φέρεται να επανέλαβε λίγο-πολύ τις καταγγελίες της, κάνοντας λόγο για ωμό εκβιασμό από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου η ίδια να ασκήσει διώξεις για το σκάνδαλο «Novartis» κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται να έκανε λόγο για απειλές πειθαρχικών διώξεων σε βάρος της και ότι υπήρξε ακόμα και συμβόλαιο θανάτου εναντίον της, επειδή αρνήθηκε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς κατά την ίδια να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους.

Σχετικά με τρία εμβάσματα που φέρεται ότι μεταβιβάστηκαν στην Επιτροπή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, και τα οποία αφορούν ποσά που δόθηκαν από τη «Novartis» σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί η ίδια με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι γιατρός, μεταφέρθηκε ότι παραδέχτηκε μόνο το ένα και ότι προέρχεται από τη συμμετοχή του συζύγου της σε έρευνες.

Να σημειωθεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής αντέδρασαν σχετικά με τα εμβάσματα, κάνοντας λόγο για επιλεκτική συμπεριφορά της Ελ. Τουλουπάκη, καθώς είχαν διαβιβαστεί αιτήματα από τα κόμματα αυτά για τη μεταβίβαση στην Επιτροπή και άλλων εγγράφων, τα οποία δεν απέστειλε. Η Ελ. Τουλουπάκη σε απάντησή της αναφέρει ότι δεν είχε λάβει άλλα αιτήματα από τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Απαντητική δήλωση στα όσα φέρεται να κατέθεσε η Ελ. Ράικου έκανε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας για «ρυπαρή και δυσώδη κατάθεση» και πάει λέγοντας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.