ΕΛΛΑΔΑ

Έφερε μαζί του βαρύ οπλισμό

Συνελήφθη ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»!

Συνελήφθη, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, ο γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με κλεμμένο ΙΧ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Μαζί ήταν και δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, οι οποίες και συνελήφθησαν. Μάλιστα, η μία από τις δύο ήταν συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα.

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε και «βαρύς οπλισμός», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο σκόρπιον και τρία πιστόλια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στη θαλάμη!

Η 28χρονη φέρεται να είναι πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα και η 26χρονη φίλη του «τοξοβόλου». Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η 28χρονη είναι η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η οποία είχε συλληφθεί το 2017 καθώς φιλοξενούσε την Πόλα Ρούπα σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Τότε είχαν βρεθεί καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και 100.000 ευρώ.

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές όταν το περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.