ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ημερίδα της Agrenda

Σκρέκας: Η οικονομία και η συνοχή της κοινωνίας έχει άμεση σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα

«Η οικονομία της Ελλάδος και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, συνδέεται απόλυτα με την εξέλιξη και την πρόοδο του πρωτογενή τομέα» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από τα Ιωάννινα κατά τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση για τον «Αγρότη της χρονιάς», που διοργανώνει σήμερα η Agrenda.

Ο πρωτογενής τομέας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, έχει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς συμμετέχει με 4% στο ΑΕΠ, διπλάσιο ποσοστό από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μαζί με τη μεταποίηση, ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.

«Ταυτόχρονη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με τους άλλους κλάδους, για να προχωρήσει η οικονομία στη χώρα», επισήμανε ο υφυπουργός και έφερε ως παράδειγμα την εστίαση. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων είπε: «Η εστίαση στηρίζεται στα διατροφικά προϊόντα που παράγονται.

Το θέμα της επάρκειας στην παραγωγή διατροφικών προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα, είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας

Δεν μπορεί η Ελλάδα να αισθάνεται κυρίαρχη εάν δεν διασφαλίζει τουλάχιστον ένα επίπεδο επάρκειας σε παράγωγη προϊόντων. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ανά στρέμμα. Υπάρχει η δυνατότητα και η πρόσκληση σε κάθε κυβέρνηση να το πετύχει».

Ο Κώστας Σκρέκας παρέθεσε το τρίπτυχο των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής σε συνδυασμό και με τη νέα ΚΑΠ: Προστιθέμενη αξία, ταυτοποίηση και ιχνηλασιμότητα, ώστε επιτέλους ένα προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή και να έχει αξία .

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε τη διοργάνωση πιλότο και άξια συγχαρητηρίων, καθώς με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές, τα πρότυπα, που έχει ανάγκη η χώρα.

Στην εκδήλωση παραβρίσκονται πρώην υπουργοί Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θεσμικοί παράγοντες της Ηπείρου και αγρότες. Νωρίτερα ο υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.