ΚΟΣΜΟΣ

Η προτροπή στους Αμερικανούς λόγω του φονικού κοροναϊού

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Μην πηγαίνετε στην Κίνα»

«Να μην πηγαίνουν στην Κίνα» συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξαιτίας του νέου φονικού κοροναϊού που εξαπλώνεται ραγδαία, τη στιγμή μάλιστα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

«Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις χωρίς προειδοποίηση ή πολύ γρήγορα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που υπενθυμίζει επίσης ότι έχουν μειωθεί οι συνδέσεις προς και από την Κίνα από εταιρείες του τομέα των μεταφορών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμπληρώνεται, έκρινε ότι «η ταχεία εξάπλωση της επιδημίας αποτελεί κρίση δημόσιας υγείας παγκόσμιου ενδιαφέροντος».

Οι Αμερικανοί που «βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα πρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα χρησιμοποιώντας εμπορικά μέσα. Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης να αναβάλλει τα ταξίδια προς την Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε εξάλλου στη βαθμίδα 4 της κλίμακας, το υψηλότερο, όπου κατατάσσονται χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν. Η Ουάσινγκτον είχε ήδη αυξήσει το επίπεδο συναγερμού τη Δευτέρα, καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην Κίνα.

Σύμφωνα με επίσημες κινεζικές στατιστικές, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες προερχόμενοι από τις ΗΠΑ εισήλθαν στην Κίνα το 2018. Την ίδια χρονιά, καταγράφηκαν 3 εκατομμύρια αφίξεις στις ΗΠΑ από την Κίνα, κατά τον αμερικανικό εθνικό οργανισμό τουρισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.