ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποντάρουν σε δεύτερη ήττα Τσίπρα...

Στην ανάγκη ‘αλλαγής συσχετισμών’ επιμένει το Κίνημα Αλλαγής

Στην στρατηγική τους υπέρ της ‘αλλαγής συσχετισμών’ επιμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες εκλογές, δεν έδειξαν να γίνεται ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε τις δυνάμεις του, καθιστώντας εαυτόν για πολλούς τον ‘δεύτερο πόλο’ στο πολιτικό μας σύστημα.

Το γεγονός όμως, ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, κάνει πολλούς στο Κίνημα Αλλαγής να μιλούν με βεβαιότητα για νέα επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό, σε περίπτωση που οι κάλπες στηθούν το φθινόπωρο, θα σημαίνει δεύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ενάμιση χρόνο, αφού θεωρείται βέβαιο, πως μέχρι τότε, δεν θα έχει καταφέρει να ανασυγκροτηθεί, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που επιδιώκει να το κάνει. Έτσι, μία δεύτερη ήττα με τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του κόμματος, δεν μπορεί παρά να σημάνει αναταράξεις στο εσωτερικό του, κάνοντας τουλάχιστον τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που το επέλεξαν ως λύση ανάγκης να αμφιβάλουν για την επιλογή τους, τουλάχιστον ως μακροχρόνια λύση ‘αντικατάστασης’ του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αντίθετα, δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι η ΝΔ είναι πλέον κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής ως κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί παρά να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και όχι να κάνει προβλέψεις για ανανέωση της θητείας της. Σε κάθε περίπτωση δε, κρίνουν πως δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να κρατάει ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά τη στιγμή που οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και είναι πολύ πιθανό αμέσως μετά να χρειαστούν ευρύτερες συνεργασίες. Στη δε, περίπτωση διπλών εκλογών, που επίσης ακούγεται ιδιαίτερα, στην Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, αφού το άγχος της κυβερνησιμότητας στην δεύτερη κάλπη, είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του δικομματισμού, μειώνοντας περαιτέρω τη δύναμη των μικρότερων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.