ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα σχολεία σε Αγιάσο και Μεγαλοχώρι

Τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία στη Λέσβο

Σοβαρότατες ζημιές προκλήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος και υπέβαλλε αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη δύο δημοτικών ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνται στην δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, με μεγαλύτερο την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου της Νυφίδας. Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι διέβρωσαν το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστος.

Σημαντικές ζημιές παρατηρούνται όμως και στη δημοτική ενότητα Ερεσού - Αντίσσης από καταπτώσεις δέντρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες και οι οποίες αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, ενώ αξεπέραστα προβλήματα έχουν προκληθεί από χθες το βράδυ και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέρους της περιοχής, με σπίτια να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από 24 ώρες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κατέγραψε ακόμη προβλήματα από κατολισθήσεις στην περιοχή, που έχουν αποκλείσει σε κάποιες περιπτώσεις περιφερειακούς και αγροτικούς δρόμους.

Στο υπόλοιπο νησί, στις 12:00 περίπου το μεσημέρι άνοιξε ο δρόμος από Αγιάσο προς Σανατόριο και Ραντάρ. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από Ραντάρ προς Μεγαλοχώρι.

Επίσης άνοιξε ο δρόμος από Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικό - Ακράσι - Νεοχώρι και Μεγαλοχώρι. Στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και στη Χίο με ανέμους και χιονοπτώσεις στα βόρεια του νησιού. Από τα μεσάνυχτα των Θεοφανίων και μέχρι σήμερα το πρωί υπήρξαν 33 συμβάντα στα οποία παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με σοβαρότερο αυτό χθες βράδυ στην περιοχή Ροδώνα της Βολισσού όταν και απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από τα σπίτια τους, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε η υπερχείλιση του χειμάρρου Μαλαγκιώτη.

Όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες, λόγω του παγετού, στα εξής σημεία του οδικού δικτύου: Χίος - Βολισσός, από το 17ο χιλιόμετρο μέχρι το κόμβο του Πυτιούς, Κόμβος Διευχών μέχρι Καμπιά, καθώς και Χίος - Αυγώνυμα.

Επίσης, ζητείται να αποφεύγουν, τις μετακινήσεις οι εποχούμενοι (εάν δεν υπάρχει ανάγκη) και ειδικά οι μοτοσικλετιστές στις παραλιακές οδούς, Λεωφόρο Ενώσεως και Βροντάδου καθώς υπάρχουν κίνδυνοι από κύματα, κλαδιά δέντρων και άλλα αιωρούμενα αντικείμενα. Προσοχή χρειάζεται και το επαρχιακό δίκτυο ειδικά της βόρειας Χίου για πτώσεις δέντρων και βράχων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία της Αγιάσου και του Μεγαλοχωρίου, λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.