ΕΛΛΑΔΑ

Στις 12 το μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: Πορεία την Τετάρτη για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες

Διαμαρτυρία για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση και πορεία μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι από το άγαλμα του Βενιζέλου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων» απόψε, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου στις 10.30, θα γίνει εξόρμηση ενημέρωσης στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για την ποιότητα των υπηρεσιών, της μετακίνησης και την κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

«Έχουμε ακούσει με πολύ προσοχή τις δηλώσεις των διοικήσεων και παρότι διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει ανάσα μέσα στον Φεβρουάριο, φοβόμαστε χειροτέρευση, διότι σαράντα τέσσερα λεωφορεία είναι στα όρια της κατάρρευσης» δήλωσε το μέλος της πρωτοβουλίας, Φωτεινή Σαλονικίδου.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε διαφωνία και για το ενδεχόμενο εκχώρησης έργου στα ΚΤΕΛ σε γραμμές που καλύπτει ο ΟΑΣΘ και διατυπώθηκε η ανησυχία για αύξηση των κομίστρων, ενώ τέθηκε και το θέμα της δωρεάν μετακίνησης φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων σε ώρες εργασίας και συνταξιούχων.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές πόλεις της Ευρώπης οι συνταξιούχοι μετακινούνται δωρεάν σε μέσα μαζικής μεταφοράς, από το Ταλίν, μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι, γιατί έχουν ήδη προσφέρει πολλά στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου» δήλωσε ο γραμματέας του σωματείου «Η Συσπείρωση», Κωνσταντίνος Στάγκος.

«Τα λεωφορεία γεμίζουν, κόσμος μένει έξω και τα επόμενα έρχονται γεμάτα, καταλαμβάνονται θέσεις αναπήρων, οι βλάβες των λεωφορείων είναι καθημερινές και πολλές φορές χάνουν λάδια, με κίνδυνο ατυχήματος και για άλλα οχήματα. Δεν δίνουν λεφτά για τον ΟΑΣΘ και μιλούν για ανάταξη. Πώς θα γίνει με παλιά λεωφορεία;» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης.

Για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών είχε πραγματοποιηθεί από την πρωτοβουλία, συγκέντρωση στις 20 Οκτωβρίου, καθώς και άλλες διαμαρτυρίες, με τελευταία στις 9 Δεκεμβρίου και παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.