ΥΓΕΙΑ

Τρεις τρόποι να παραμείνετε υγιείς τον χειμώνα

Για πολλούς ανθρώπους, ο χειμώνας αποτελεί μία δύσκολη περίοδος. Το κρύο που μας κάνει να περνάμε πολύ χρόνο μέσα σε κλειστούς χώρους μπορεί να κρατάει τη διάθεση σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η επαφή με άλλους ανθρώπους που ίσως νοσούν αυξάνει τον κίνδυνο γρίπης ή κρυολογήματος.

Ο Δρ. Brent Bauer, από την Κλινική Mayo, δίνει τις ακόλουθες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε έναν πιο… «υγιή χειμώνα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μπορεί για τους περισσότερους ο χειμώνας να είναι μια εποχή που απλώς να περιμένουν να τελειώσει, ένας από τους τρεις τρόπους για να είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, όμως, είναι να αποδεχτούν την κατάσταση και να προσαρμόσουν την καθημερινότητά τους σε αυτή.

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε δραστήριοι. «Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και βγείτε έξω για λίγο καθαρό αέρα. Αρχίστε γυμναστήριο ή ανεβάστε την ένταση στο ραδιόφωνο και χορέψτε», προτείνει ο ειδικός.

Η δεύτερη σύσταση του Δρ. Bauer αφορά στην υγρασία του σπιτιού. «Τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι συνήθη τους χειμερινούς μήνες και αυτό οφείλεται εν μέρει και στα επίπεδα υγρασίας στους κλειστούς χώρους. Όσο μειώνεται η υγρασία, τόσο αυξάνονται τα κρυολογήματα και η γρίπη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να ρυθμίσετε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι στο 40-50%».

Τρίτη και τελευταία συμβουλή του ειδικού είναι η βιταμίνη D. «Λαμβάνουμε τη βιταμίνη D από τον ήλιο, άρα το χειμώνα τα επίπεδα της βιταμίνης είναι αρκετά χαμηλά. Κάποιες μελέτες, λοιπόν, δείχνουν ότι τα μειωμένα επίπεδα της βιταμίνης D μπορεί να μας κάνουν πιο ευάλωτους στα κρυολογήματα και τη γρίπη», εξηγεί ο Δρ. Bauer.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Οι άνω των 50 ετών καλό θα είναι να ελέγχουν τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους και αν αυτά αποδειχθούν χαμηλά, οι πάροχοι υγείας θα τους προτείνουν τη λήψη συμπληρωμάτων, τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες», καταλήγει ο ειδικός της Κλινικής Mayo.

Πηγή: ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.