ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές εξαπολύει η Άγκυρα - Σε «τεντωμένο σχοινί» η κατάσταση στη Λιβύη

Τσαβούσογλου: «Η απόφαση του Χάφταρ δείχνει ποιος θέλει πόλεμο»

«Η απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στην χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις άκαρπες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαλίφα Χάφταρ, ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, αναχώρησε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας που συντάχθηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στην ρωσική πρωτεύουσα χθες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Ερντογάν: «Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε στον Χάφταρ το μάθημα που του αξίζει»

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, νωρίτερα κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους βουλευτές του AKP ότι ο Χαφτάρ έδειξε τις προθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, οργισμένος μετά την απόφαση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, να εγκαταλείψει τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε:

«Ο Χαλίφα Χαφτάρ στην αρχή είπε ναι στη συμφωνία, μετά έκανε ένα πραξικόπημα στη διαπραγματευση και δραπέτευσε από τη
Μόσχα», προσθέτοντας:

«Δεν θα διστάσουμε ποτέ να δώσουμε στον πραξικοπηματία Χάφταρ το μάθημα που του αξίζει, αν συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της νόμιμης διοίκησης και εναντίον των αδελφών μας στη Λιβύη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.