ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας

Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους»

Συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά η Τουρκία, λίγο πριν τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, καθώς εμμένει στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προβαίνει σε ακόμη μία άκρως προκλητική δήλωση, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά!

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε πως «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε να ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντακ (Ίμια) για αυτό τον λόγο συζητάμε με την Ελλάδα αυτά τα ζητήματα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παράλληλα, δήλωσε πως για να περάσει ο αγωγός Eastmed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη «πρέπει να πάρουν την άδεια την άδεια μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.