ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Βουλή: Δεκτός επί της αρχής ο εκλογικός νόμος με τις ψήφους ΝΔ-Ελληνικής Λύσης

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, αλλά αρκετά κάτω από τον πήχη των 200 ψήφων, φαίνεται ότι θα περάσει το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα που επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική σύμφωνα με την επί της αρχής ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με τις ΝΔ και την Ελληνική Λύση να είναι τα μοναδικά κόμματα που τάχθηκαν υπέρ.

Το σχέδιο νόμου «Εκλογή Βουλευτών» καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Εάν διατηρηθεί ο συσχετισμός και στην Ολομέλεια, τότε το νομοσχέδιο μπορεί να λάβει έως 168 θετικές ψήφους.

Πριν την ψηφοφορία, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι με τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης, καθορίζονται οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού πολύ έγκαιρα και αυτό συνιστά μια έντιμη και σωστή απόφαση, απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στους πολίτες. Με κατηγορηματικό τρόπο εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα προβλέπει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 εδρών στο πρώτο κόμμα εφόσον συγκεντρώσει ποσοστό 25% και άνω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.