ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Βραζιλία: Στους 53 οι νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα

Ανεβαίνει διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την απίστευτη καταιγίδα στη Βραζιλία, καθώς οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει στους 53, με την κυβέρνηση να κηρύσσει πολλές περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, της λατινοαμερικάνικης χώρας, 44 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη Minas Gerais και οι υπόλοιποι σε περιοχές της Espirito Santos, οι οποίες επλήγησαν από τη σφοδρή καταιγίδα.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές που πέρασε η καταιγίδα, στις οποίες βρίσκονται τουλάχιστον 99 πόλεις.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς, εκτός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει και ενδέχεται να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί εκατοντάδες κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις οικείες τους και να αναζητήσουν στέγη σε άσυλα που έχουν διαμορφωθεί για την περίπτωση.

Το ύψος της βροχής που έπληξε τις δύο επαρχίες της Βραζιλίας, ήταν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ρεκόρ των τελευταίων 110 χρόνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.