ΚΟΣΜΟΣ

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ προηγείται στην «κούρσα» για τη διαδοχή Κόρμπιν

Ο Κιρ Στάρμερ, ο εκπρόσωπος του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος για το Brexit, έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα στην «κούρσα» για τη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του.

Το κόμμα αναμένεται να εκλέξει νέο ηγέτη τον Μάρτιο, αφού ο βετεράνος σοσιαλιστής Κόρμπιν δήλωσε πως θα παραιτηθεί μετά τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του τον Δεκέμβριο από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Στάρμερ δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία, όμως αναμένεται να το ανακοινώσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov μεταξύ των μελών του κόμματος, που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Guardian, έδειξε πως η υποστήριξη προς τον Στάρμερ ανέρχεται σε 61% σε μια εκλογική αναμέτρηση με αντίπαλο την Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, την εκπρόσωπο του κόμματος για τις επιχειρήσεις, η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα και την αριστερά του κόμματος που υποστήριξε τον Κόρμπιν.

Η υποστήριξη προς την Λονγκ-Μπέιλι ήταν 39%, όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των δύο.

Ο Στάρμερ ήταν η πρώτη επιλογή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ωστόσο η υποστήριξη προς το πρόσωπό του είναι χαμηλότερη μεταξύ των μελών του κόμματος που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίθετα απ' ό,τι μεταξύ αυτών που θέλουν την παραμονή.

Ο 57χρονος Στάρμερ, ο οποίος εκπροσωπεί μια περιφέρεια του βόρειου Λονδίνου, είχε πιέσει το κόμμα να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.059 μελών του Εργατικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.