ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε «κεφάλι» στην κούρσα της διαδοχής

Βρετανία: Προβάδισμα για την ηγεσία των Εργατικών η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες φαίνεται πως θα εξελιχθεί η «μάχη» για τη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει την Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι να έχει το προβάδισμα έναντι του Κιρ Στάρμερ.

Συγκεκριμένα, η σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας βρίσκεται στην πρώτη θέση, στην κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Survation».

Η εν λόγω δημοσκόπηση, μάλιστα, ανατρέπει το αποτέλεσμα της προηγούμενης έρευνας της YouGov τον Δεκέμβριο, που την έφερνε στη δεύτερη θέση με 39% έναντι του σκιώδους υπουργού για το Brexit Κιρ Στάρμερ, που είχε συγκεντρώσει το 61% της προτίμησης των μελών του κόμματος.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την ηγεσία των Εργατικών

Η νέα αυτή δημοσκόπηση έδειξε ότι, εάν οι εκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, η Λονγκ Μπέιλι θα κέρδιζε το 42% των ψήφων πρώτης επιλογής και ο Κιρ Στάρμερ το 37%, ενώ θα ακολουθούσαν η βουλευτής Τζες Φίλιπς με 9% και η βουλευτής Λίζα Νάντι με 7%, ενώ η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών θα συγκέντρωνε μόλις το 1%.

Ο Κιρ Στάρμερ φαίνεται ότι συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων δεύτερης επιλογής, που όμως δεν είναι αρκετό για να μειώσει τη συνολική διαφορά από τις ψήφους της πρώτης επιλογής, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην Λονγκ Μπέιλι με 51% έναντι 49%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το διάστημα από 8-13 Ιανουαρίου ανάμεσα σε περίπου 4.000 αναγνώστες της ιστοσελίδας LabourList, θεωρούνται περισσότερο ενεργά στον αγώνα της διαδοχής στο κόμμα, σε αυτό το στάδιο, από ό,τι το σύνολο των μελών των Εργατικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.