17/02/2021@16:56
Αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο
Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ καπνιστός σολομός Σπάρτης
1 μάτσο φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
150 γρ τριμμένο πεκορίνο
3 αβγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γάλα
30 γρ κάπαρη ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μίγμα.
Ρίχνουμε τον άνηθο, το πεκορίνο, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις γεμίζουμε στα 2/3 .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ. Μία εξαιρετική
Μία εξαιρετική συνταγή για καρπάτσιο καπνιστού σολομού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 50γρ ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί 1
Μία εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια σολομού με μανιτάρια και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 κιλό φιλέτο σολομού
Μία εξαιρετική συνταγή για ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 φιλέτο σολομού, μαγειρεμένο στον ατμό 500ml νερό 1 φλ.
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με καπνιστό σολομό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Για τη σαλάτα: window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 8387,
Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικη σαλάτα ρυζιού με σολομό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 200 γρ ρύζι μπασμάτι 200 γρ κατεψυγμένα φασόλια σόγιας, αποψυγμένα 2
Μία εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια σολομού και θαλασσινών. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); ¼ φλ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο