ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο

Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ καπνιστός σολομός Σπάρτης
  • 1 μάτσο φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • 3 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουτ σούπας  ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 30 γρ κάπαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μίγμα.

Ρίχνουμε τον άνηθο, το πεκορίνο, την κάπαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας.

Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις γεμίζουμε στα 2/3 .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.