Neo

Ανεφάρμοστο μέτρο... εντυπωσιασμού

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η καταψήφιση της τροπολογίας για τις ΜΚΟ από τους βουλευτές του επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής, περιγράφοντας ως ‘πρωτοφανές’ για ευρωπαϊκή χώρα μέτρο να απαιτεί από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εν γένει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, να δηλώσουν στο Μητρώο που θα δημιουργηθεί τα μέλη, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους.

«Το μέτρο είναι καταρχάς ανεφάρμοστο», λέει ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ΜΚΟ του μεγέθους του Ερυθρού Σταυρού, με χιλιάδες μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες, αλλά και κάθε σωματείο, σύλλογο ή μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε οποιοδήποτε επίπεδο σε θέματα υποδοχής ή ένταξης προσφύγων, όπως για παράδειγμα έναν τοπικό εξωραϊστικό σύλλογο που μπορεί να κάνει μαθήματα ελληνικών σε προσφυγόπουλα. «Η καταγραφή των ΜΚΟ (και όχι των μελών τους) είχε αρχίσει με βάση ΠΔ του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν το λένε, αλλά στην τροπολογία υποχρεώνουν τις ΜΚΟ που έχουν ήδη δηλωθεί να δηλώσουν και τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται πιο πάνω», αναφέρει, διερωτώμενος αφού υπάρχει καταγραφή των ΜΚΟ, γιατί απαιτούνται και τα μέλη και κάνοντας λόγο για ‘μέτρο εντυπωσιασμού’ της κοινής γνώμης.

Ο κ. Καμίνης, τέλος, σημειώνει πως η εν λόγω τροπολογία «θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως δείγμα κακής νομοθέτησης, που δημιουργεί κολοσσιαία γραφειοκρατία χωρίς να λύνει κάποιο πρόβλημα»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.