Neo

Από το κακό στο χειρότερο...

Την απόφαση της κυβέρνησης για τοποθέτηση πλωτού φράγματος προς ανακοπή των ροών μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας, σχολιάζει με καυστικό τρόπο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τον προβληματισμό του για την αντίληψη που διαπερνά την κυβερνητική πολιτική.

Αφού σημειώνουν ότι όπου εφαρμόστηκε η αντιμετώπιση του προσφυγικού με στρατιωτική λογική, δεν έφερε αποτελέσματα, στελέχη του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, αναρωτιούνται ποιος μπορεί να νομίζει, πως ένα πλωτό φράγμα (με φωτεινές σημαδούρες), αντίστοιχο με αυτό που τοποθετείται για τον περιορισμό πετρελαιοκηλίδων, μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές στη θαλάσσια περιοχή. Επιπλέον, τονίζουν τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες προκηρύχθηκε η αγορά μηχανημάτων και η προμήθεια πλωτού φράγματος 2,7 χιλιομέτρων προκειμένου να τοποθετηθεί στη θαλάσσια περιοχή, από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με κόστος 500.000 ευρώ. Σημειώνουν δε, ότι δεν φαίνεται η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης να έγινε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα τεθεί θέμα, καθώς παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο (Συνθήκη της Γενεύης), όπου απαγορεύεται σε κράτος να παρεμποδίζει ανθρώπους από τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου.

«Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση πειραματίζεται με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας και αποτελεσματικότητας, δεν βλέπουμε να γίνεται καμία κίνηση για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, ώστε να μπορούν να επιταχύνουν την διεκπεραίωση των αιτήσεων. Και παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες, η κατάσταση στη Μόρια και όχι μόνο, εξακολουθεί να εκθέτει τη χώρα και την κυβέρνηση», λένε, καταλήγοντας με την πρόβλεψη ότι «όσο το προσφυγικό θα αντιμετωπίζεται με μικροπολιτικά, πελατειακά κριτήρια και επιπόλαιες, κοντόφθαλμες πρωτοβουλίες, η κατάσταση θα συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.