ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν του χαρίστηκε ο Eρ. Aστέρας (78-73)

Από τον... παράδεισο στην κόλαση ο αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός - Τσάμπα ήττα στο Βελιγράδι

Κι όμως... κατάφερε να χάσει αυτό το ματς! Ο ορισμός της αυτοκτονίας (δεν είναι, δα, και η πρώτη φορά φέτος) ήταν η αναμέτρηση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για τον Παναθηναϊκό, που χάρισε δικό του παιχνίδι στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα και του Στράτου Περπέρογλου, γνωρίζοντας (ακόμη μία...) οδυνηρή ήττα με 78-73 και απομακρύνθηκε για τα καλά από την 5η θέση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Το «τριφύλλι» κατόρθωσε να απολέσει δύο φορές διψήφιες διαφορές στην αναμέτρηση και παρότι η πλάστιγγα είχε γείρει αποφασιστικά υπέρ του, 4 λεπτά πριν από το τέλος, όταν και απέκτησε εκ νέου προβάδισμα 11 πόντων, δεν έδειξε ούτε στο Βελιγράδι χαρακτήρα, παρουσιάστηκε απόλυτα διπρόσωπος και στο τέλος έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι του για να... χαρίσει το παιχνίδι στους ψυχωμένους Σέρβους. Όπερ και εγένετο, με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να να θυμίζει... «Dr. Jekyll» και «Mr. Hyde»! Σε άλλο γήπεδο ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πήρε... όσες λάθος αποφάσεις μπορούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που έχασε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με σπασμό στη μέση (σ.σ. δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο).

Η απόφαση του Ρικ Πιτίνο να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Νίκο Παππά στο "2" και τον Μπεν Μπεντίλ στο "4" απέδωσε γρήγορα καρπούς, κυρίως όσον αφορά στην αμυντική εικόνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Οι πράσινοι δεν έδωσαν ελεύθερα σουτ στον Ερυθρό Αστέρα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και κατάφεραν γρήγορα να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα (5-15 στο 5'), με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να δεσπόζει στην άμυνα με τα κλεψίματα και τα μπλοκ του. Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, που τους βρήκε στο +12 (9-21), έχοντας περιορίσει τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα στα 2/9 δίποντα και τα 1/6 τρίποντα.

Σταδιακά όμως, ο επιθετικός ρυθμός χάθηκε για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, μαζί κι η αμυντική συνέπεια. Ο Ερυθρός Αστέρας έδωσε μαζεμένες μπάλες στον Κέβιν Πάντερ, κι αυτός ανέλαβε δράση. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποδείχθηκε εξαιρετικά συνεπής από μέση απόσταση και μαζί με τον Μάρκο Γιάγκοντιτς αποτέλεσαν τους βασικότερους παράγοντες της ανατροπής σκηνικού. Οι πράσινοι ήταν απογοητευτικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχαν 3/13 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ασίστ και 7 λάθη, κι ως εκ τούτου το γεγονός πως πήγαν στα αποδυτήρια, όντες πίσω στο σκορ (35-32) ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε όπως η πρώτη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον Νίκο Παππά να δίνει μαζεμένους πόντους και τον Ντίνο Μήτογλου να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι. Το τριφύλλι έσφιξε ξανά την άμυνά του, βρήκε δύο τρίποντα (δεν έβαλε ούτε ένα στο πρώτο μέρος), κι έτσι κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο του ρυθμού -και μαζί το προβάδισμα. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έφτασε μέχρι το +12 (41-53) στο 28ο λεπτό του αγώνα, με τον Τζίμερ Φρεντέτ να συνεισφέρει σημαντικά στην επίθεση.

Οι πράσινοι έμειναν σε θέση να οδηγούν μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου, οπότε κι ήρθε η δεύτερη κατάρρευση μέσα στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά όμως ήταν αρκετή για να τους στερήσει τη νίκη. Ο Νικ Καλάθης έπαιρνε λανθασμένες αποφάσεις στην επίθεση, οι ψηλοί δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις φάσεις, κι από την άλλη ο Κέβιν Πάντερ ανέλαβε δράση. Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να επιστρέψει από το -8 του 34ου λεπτού, με τον Βλάντιμιρ Στίματς να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην έκβαση του αγώνα.

Ο Στράτος Περπέρογλου προσέφερε με την ποιότητά του, αλλά ο Κέβιν Πάντερ ήταν αυτός που καθόρισε τις εξελίξεις. Χάρη σε δικό του τρίποντο, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο +1 (74-73) με 52.6'' για το τέλος, ακολούθησε τεχνική ποινή στον Ρικ Πιτίνο (δίχως να είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο την πήρε) και δύο πολύ κακές επιθέσεις από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, που εν τω μεταξύ δεν είχε δικαίωμα να πάρει τάιμ άουτ.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν στη Stark Arena (78-73) και έχασαν ακόμη μια ευκαιρία να πλησιάσουν την πεντάδα

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-21, 35-32, 46-57, 78-73.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάκοτα): Πάντερ 24, Μπράουν, Περπέρογλου 12, Λάζιτς, Μπαρόν 8, Γκισατ 2, Γιάγκοντιτς - Κουρίτζα 5 (5 ριμπάουντ), Τζένκινς 2 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ότζο 8 (7 ριμπάουντ), Στίματς 9 (4 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 12 (1/4 τρίποντα), Ράις 4 (3 ασίστ), Παπαγιάννης 12 (5/9 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 2 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Παππάς 10 (1), Τζόνσον 3 (1), Φρεντέτ 11 (1 τρίποντο, 4 λάθη), Καλάθης 9 (4/10 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Γουάιλι, Μήτογλου 10 (3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπεντίλ (0/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.