ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα λύσουν το πρόβλημα τα κλειστά κέντρα...

Αποσυμφόρηση των νησιών εδώ και τώρα

Κατακόρυφα σηκώνει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
«Η κυβέρνηση πρόθυμη, άφωνη και αδύναμη στην Ευρώπη, κάνει επίδειξη πυγμής με επιτάξεις και ΜΑΤ στα νησιά», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, περιγράφοντας τη ‘συμφωνία αλήθειας’ του κ.Μητσοτάκη με τους νησιώτες ως «ένα μεγάλο ψέμα και ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό». Κάνοντας λόγο μάλιστα για «μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε αποσυμφόρηση των νησιών εδώ και τώρα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, δεν ξεχνούν και τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντίθετα, θυμίζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από λίγο μόλις καιρό στην Ειδομένη, σημειώνουν ότι δεν μπορεί να λέγεται από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι χειρίστηκαν με καλό τρόπο το ζήτημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την Μόρια, αυτός τη δημιούργησε και έρχεται τώρα η ΝΔ, η οποία γνώριζε την ευρωπαϊκή συμφωνία με την Τουρκία και υποσχέθηκε αποσυμφόρηση και αυτό που κάνει τώρα είναι επίταξη, ΜΑΤ και χημικά», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τακτικές άνευ προηγουμένου. Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, εκτιμούν ότι η τακτική της κυβέρνησης να στέλνει από την Αθήνα αστυνομικούς στα νησιά για να επιβάλουν τον νόμο, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και τα προαναγγελθέντα κλειστά κέντρα, όπως προγραμματίζονται από την κυβέρνηση, ήτοι ικανά να ‘φιλοξενήσουν’ πολλές χιλιάδες ανθρώπους και μάλιστα την ώρα που το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα κάνει ‘πάρκινγκ’ ανθρώπινων ψυχών τα νησιά μας.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, αντί της επίταξης, των χημικών και του ξύλου, που δεν συνιστούν παρά μεθόδους καταστολής, όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του κόμματος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Jontikis 23:07 27/02/2020

    Φωφη σωσε μας!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.