ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Σημείωμα «ενημέρωνε» ενοικιαστές ότι τα αγγλικά είναι η μόνη... αποδεκτή γλώσσα στο κτήριο!

Με ένα αναπάντεχο σημείωμα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Norwich, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να μιλούν μόνον αγγλικά.

Το σημείωμα, με τίτλο «Happy Brexit Day», βρέθηκε κολλημένο στις πόρτες πυρασφάλειας του Winchester Tower στο Norwich το πρωί της Παρασκευής, δηλαδή την ημέρα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σε αυτό γραφόταν ότι «πήραμε την σπουδαία μας χώρα πάλι πίσω» και έλεγε στους κατοίκους ότι «η αγγλική που ομιλεί η βασίλισσα είναι η μόνη γλώσσα που υπάρχει εδώ» υπονοώντας ότι όσοι μιλούν οποιαδήποτε άλλη θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

Το σημείωμα αναρτήθηκε στα social media με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και να συζητηθεί ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε ανάρτηση στο Twitter το Σάββατο, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε «ίσως να έχετε δει το σημείωμα που εμφανίστηκε σε κάποιο από τα κτίρια της πόλης μας», διευκρινίζοντας ότι «το Norwich έχει μία ιστορία φιλοξενίας για την οποία είναι υπερήφανη και γι αυτό δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αναφέραμε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το περιστατικό και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να επικοινωνήσουν είτε μαζί μας είτε με την αστυνομία, εφόσον συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο μίλησε με κάτοικο του συγκροτήματος, οι ανακοινώσεις είχαν μπει στις εξόδους πυρασφάλειας και στους δεκαπέντε ορόφους του κτιρίου, πριν αφαιρεθούν από τους διαχειριστές. Ο Mike Stonard, μέλος του συμβουλίου της πόλης του Norwich, μιλώντας στην εφημερίδα «Eastern Daily Press» πως «καταδικάζω απολύτως αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όποιος ανάρτησε το συγκεκριμένο σημείωμα έχει διαπράξει έγκλημα μίσους» ενώ πρόσθεσε πως «πολλοί ψήφισαν υπέρ του Brexit για μία σειρά λόγων, ωστόσο είμαι είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς δεν εγκρίνουν τέτοιου είδους πράγματα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.