ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» σε ΝΔ και Άδωνι για την επίμαχη τοποθέτηση

Χαρίτσης: «Κυνικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την πρώτη κατοικία»

Έντονη αντίδραση και από τον Αλέξη Χαρίτση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την πρώτη κατοικία. Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών». Ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζει, παράλληλα, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

«Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες χαρακτηρίζει ‘επιζήμια για την οικονομία’ την προστασία της 1ης κατοικίας, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Γνωρίζει τέλος ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, μπροστά στην ανυπομονησία της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές, προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών. Οι αντικοινωνικοί αυτοί σχεδιασμοί θα μας βρουν απέναντι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.