ΕΛΛΑΔΑ

Σε... άλλο level τα μέτρα κατά των διαδηλώσεων - Πάνε «περίπατο» τα προσωπικά δεδομένα

Εντείνει το «νόμος και τάξη» η κυβέρνηση: Drone κατέγραφε τη συγκέντρωση πυροσβεστών έξω από τη Βουλή!

«Νόμος και τάξη» εν πλήρη εφαρμογή! Ενισχύει τα μέτρα καταστολής, παρακολούθησης και καταγραφής διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων η κυβέρνηση, κάτι που αποδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη σημερινή διαμαρτυρία συμβασιούχων πυροσβεστών έξω από τη Βουλή, όπου ένα drone έκανε την εμφάνισή του πάνω από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αρχικά προκάλεσε απορία σε ποιον ανήκει, ωστόσο σύντομα έγινε γνωστό πως πρόκειται για κρατικό drone, η πτήση του οποίου εντάσσεται στα λεγόμενα «μέτρα ασφαλείας» στη Βουλή κατά την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας, κάνοντας σαφές ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» όχι μόνο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, αλλά εξελίσσεται και τεχνολογικά, με τα προσωπικά δεδομένα να πάνε για τα καλά... περίπατο!

Τι αιτούνται οι πυροσβέστες

Συγκεκριμένα, όλα τα παραπάνω συνέβησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η πανελλήνια ομοσπονδία πενταετούς υποχρέωσης συμβασιούχων πυροσβεστών.

Τα βασικά αιτήματα των διαμαρτυρομένων είναι χρηματική αποζημίωση των επιφυλακών, την μονιμοποίηση του πενταετή πυροσβέστη πέραν της πενταετίας, καθώς και την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των εναπομεινάντων 300 συμβασιούχων πυροσβεστών.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο λαιμητόμο για την πολιτική προστασία, την πυρασφάλεια της χώρας και τα εργασιακά μας δικαιώματα», σημειώνει η ΕΑΚΠ θυμίζοντας ότι στις 30 Ιανουαρίου έγινε ανάλογη διαμαρτυρία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Βουλή.

Όπως τονίζει η ΕΑΚΠ, η ουσία της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι «ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, με τσακισμένα δικαιώματα των πυροσβεστών».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην κυβέρνηση, στους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές, στα κόμματα που συμφωνούν με την ουσία του νομοσχεδίου και δεν προτείνουν την πραγματική αναβάθμιση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αντιστεκόμαστε στη νέα μεγάλη υποβάθμιση της υπηρεσίας μας, της προστασίας των συμπολιτών μας, των υποδομών της πατρίδας μας, του περιβάλλοντος.

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς που τα παζαρεύουν και τα ξεπουλάνε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.