ΥΓΕΙΑ

Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας,

«Έως 20% του παιδικού καρκίνου μπορεί να είναι γενετικός»

Έως 20% των καρκίνων στην παιδική ηλικία, πιθανώς να έχουν γενετικό υπόστρωμα. Και αυτό είναι ένα πεδίο καινούργιας έρευνας που αποτελεί την επόμενη μέρα, καθώς όπως λέει ο παιδίατρος, αιματολόγος - ογκολόγος Βασίλειος Παπαδάκης, η γενετική διερεύνηση αρχίζει να αποκτά νόημα, γιατί μεταξύ άλλων κατευθύνει τη θεραπεία.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας, μιλάει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Όπως αναφέρει, ο παιδικός καρκίνος είναι σπάνιος και η πιο συχνή μορφή του, που φθάνει στο 30% είναι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, η οποία εμφανίζεται σε ηλικίες 2,4,6 χρόνων με πολύ καλά ποσοστά επιβίωσης κοντά στο 90%.

Ερωτώμενος για τη συσχέτιση της εξωσωματικής γονιμοποίησης με κακοήθειες στα παιδιά, ο διευθυντής του τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», αναφέρεται στις προϋποθέσεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα, στα φάρμακα που από το 2000 έχουν αλλάξει, αλλά και στις απειροελάχιστες πιθανότητες κινδύνου «για τις οποίες όμως ο γιατρός θα πρέπει να ενημερώνει τα ζευγάρια».

Ο κ. Παπαδάκης μιλάει ακόμη για τη συσχέτιση κακοηθειών της χοληδόχου κύστης και του παγκρέατος με την εφηβική παχυσαρκία, τις νέες θεραπείες, αλλά και το υψηλό επίπεδο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.