ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω του σφοδρού «κύματος» κακοκαιρίας

Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική τις τελευταίες ώρες οδήγησαν τη Νέα Οδό στην απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με ισχύ από αργά τη νύχτα της Τρίτης 04/02 και έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 05/02. Συγκεκριμένα, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Ως εκ τούτου, η Νέα Οδός πήρε την απόφαση για την διακοπή της κυκλοφορίας των βαρών οχημάτων στην Αθηνών-Λαμία. Συγκεκριμένα, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ προς Λαμία από Α/Κ Καλυφτάκη και προς Αθήνα από την περιοχή της Θήβας.

Η ανακοίνωση της Νέας Οδού

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

- Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
- Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμουστο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
- Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075
- Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:
- Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
- Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
- Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.