ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δρόμο προς τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου...

Ετοιμάζουν μπαράζ προοδευτικών πρωτοβουλιών στο Κίνημα Αλλαγής

Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να ποντάρει τώρα στην ‘αντιδεξιά αντίληψη’ που εκτίναξε άλλοτε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, αρχίζοντας το ‘σκληρό ροκ’ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, και διατηρώντας ένα άτυπο μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή όμως δεν κάνει βήμα πίσω από την συνεδριακή του απόφαση για αυτόνομη πορεία.

Στοχεύοντας μάλιστα στην αλλαγή των συσχετισμών στην επόμενη κάλπη, όποτε και αν αυτή στηθεί, και λαμβάνοντας υπόψη την απλή αναλογική που θα ισχύσει σε αυτήν, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει τώρα, στην πορεία και προς την Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, έμφαση στο προοδευτικό πρόγραμμα που θα πρέπει να παρουσιάσει στους πολίτες σε βάθος χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλο το επόμενο διάστημα, και με αποκορύφωμα την Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για μία σειρά από θέματα, δίνοντας βάρος στα κοινωνικού ενδιαφέροντος ζητήματα και την στήριξη της νέας γενιάς ‘μη προνομιούχων’. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των πρωτοβουλιών που σχεδιάζει, ξεχωρίζει μία εκδήλωση για το Ασφαλιστικό, που προγραμματίζεται για τις 10 Φεβρουαρίου, σε συνδυασμό βεβαίως με την καταψήφιση του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Αυτής, θα ακολουθήσει μπαράζ προοδευτικών πρωτοβουλιών, που θα αφορούν στα εργασιακά δικαιώματα, την Υγεία και την Παιδεία στην χώρα, ενώ θα τονώνουν την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος Αλλαγής, που στοχεύει να εγκαθιδρυθεί στην συνείδηση των πολιτών ως η καθεαυτή προοδευτική δύναμη του τόπου. Στόχος, είναι η Σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα του κόμματος, να αποτυπωθεί σαφώς στις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης του Μαρτίου, της οποίας και θα ακολουθήσει η εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής, η οργάνωσή του στους χώρους δουλειάς και βεβαίως το Συνέδριο της Νεολαίας που προγραμματίζεται, εκτός μεγάλου απροόπτου, για τον προσεχή Ιούνιο.

Ενδεικτικές, πάντως, της ιδεολογικής ταυτότητας που σκοπεύει να αναδείξει με τις δώδεκα περιφερειακές συνδιασκέψεις που προγραμματίζει στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, αλλά και με αυτή καθεαυτή τη Συνδιάσκεψη, είναι οι θεματικές ενότητες της τελευταίας, που έχουν ως εξής :

- Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της Σοσιαλδημοκρατίας

- Νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη : η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία

- Η Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή. Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση

- Το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα

- Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο πολιτικός φιλελευθερισμός

- Η απάντηση στην Κλιματική Κρίση : Μία νέα Πράσινη Συμφωνία – Στοίχημα ζωής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.